Články

Dnes bych vám rád představil několik ruských sportovních letadel, která se občas objevují i u nás a létají na nich Čeští sportovní piloti.

Někdy mi lidé pokládají otázky typu, jaké to je během nouzového přistání nebo co vlastně nouzové přistání obnáší. Pojďme se na to tedy společně podívat.

Navážu na předchozí blogový článek, v kterém jsem popsal svůj začátek létání. Jakmile jsem došel do bodu, že jsem již měl pilotní průkaz, ale půjčovna letadel se mi odstěhovala, musel jsem to řešit, protože závislost na létání už byla příliš rozjetá.

Létání je totiž skvělý koníček a již jsem mnohokrát napsal, že je vysoce návykové. Zajímavé je, že se k němu můžete dostat dříve, než se nadějete.

Tento příběh indické pilotky vám může pomoct v rozhodnutí nejen stát se pilotem či pilotkou, ale dělat cokoliv, co chcete a pro co se rozhodnete. Podstatné je, abyste nikdy nevzdali to, co ve vás vyvolává radost, pocit vzrušení a touhou dosáhnout nemožného.

Určitě jste slyšeli o možnosti spolujízdy odkudkoliv kamkoliv. Je to tak? A slyšeli jste někdy o možnosti letět s někým odkudkoliv kamkoliv?

Každý máme svoji úchylku, jak říká s oblibou jeden náš rodinný přítel. Moje úchylka je létání a dnes si troufnu říct, že jde doslova o závislost. Jak jsem na to přišel?

Jestliže toužíte létat a uvažujete o pilotním výcviku, doporučuji vám, abyste si v první řadě položili otázku: "Co od svého očekáváte?". To je velmi důležité, protože létání a celkově letectví je široké téma.

Uvažovali jste někdy nad tím, že byste se naučili pilotovat skutečné letadlo? Toužíte po volném pohybu po obloze? A víte, že je to velmi jednoduché? Samozřejmě, že všechno má své určité podmínky a nejinak tomu je s létáním. Rád bych vám dnes trochu představil to naše ultralehké létání.

Kladete si otázku, jaký dárek vybrat pro své blízké z těch všech nabídek, kterými jste atakováni? Mohu vám odsouhlasit, že to nemáte jednoduché, ale zároveň díky těm obrovským možnostem dnešního světa si skutečně můžete vybrat i poměrně univerzální dárek.