Články

Zažili jste někdy příchod nového dne na vlastní oči? Určitě mi dáte za pravdu, že je to naprosto unikátní zážitek. A teď si představte, že nejste v lese, ani u řeky a dokonce se nenacházíte v zajetí hor, ale východ slunce si užíváte na letišti. To je naprosto unikátní zážitek!

Létali jste někdy v Grónsku? Pokud ne, tak tady máte alespoň ukázku z jednoho leteckého dne, kterou jsem pro vás našel a v originálu jej pro vás napsal Jason Grey z Foster Daily Democrat.

V tomto článku se dostaneme k tématu Ultralehké létání v Africe. Samozřejmě, že tu není vše a vybral jsem jen zlomky, protože by to zřejmě vydalo na několik článků. Příspěvky jsem opatřil odkazy na eventuální regionální informace či zajímavosti.

V dnešní době internetu se dozvídáme skutečné kuriozity z celého světa. Jednou z těchto kuriozit může být pro vás příběh chlapce u Jižního Súdánu, který touží být leteckým inženýrem v zemi, o které bychom se mohli vyjadřovat jako o jedné z nejzaostalejších zemí afrického kontinentu. Ale osobně se domnívám, že nás aviatiky by měl spíše potěšit...

Co kdybychom se podívali, jak probíhá licencování pilotů v Jižní Africe? Je to snazší než u nás nebo naopak? Co je třeba pro létání v Jihoafrické republice projít? Vše se dozvíte v následujícím příspěvku.

Jsme v závěru mého povídání o tom, zda je lepší letadlo vlastnit nebo si jej půjčovat. Nejprve si řekněte, co od svého létá ní očekáváte, polétejte na různých typech, vyzkoušejte si rozličná letadla a nakonec se budete mnohem snadněji rozhodovat.

Dnes navážu na první část tohoto příspěvku, protože mnozí z vás se rozhodují, zda je lepší si letadlo půjčovat či jej vlastnit. Každý se nakonec musí rozhodnout sám za sebe a podle svých očekávání či možností.

Když se člověk rozhodne pro absolvování leteckého výcviku, měl by si předem uvědomit, co od své letecké činnosti vlastně očekává. Od toho se odvíjí i podstatný fakt, zda si koupit vlastní letadlo či se spokojit s půjčováním.

Jestliže si pilot udělá pilotní průkaz, čeká ho další etapa jeho pilotního života. Pro co se rozhodne, to už je otázka jeho další vize a možností. Může létat jen tak pro radost nebo se stát profesionálním pilotem.