Články

Příběh o kterém vám chci říct se stal těsně před vánocemi, konkrétně 20. prosince 1943 na nebi mezi Evropou a Velkou Británií.

Každý pilot jednou začínal a rozhodoval se o své kariéře, zda bude profesionální pilot či pouze sváteční, popř. aviatik sportovní. Mně se poštěstilo letět s mladým, talentovaným a šikovným pilotem Matějem Dankem, který studuje letectví na Letecké fakultě v Košicích.

Mnoho lidí se mne ptá, jaké bych jim doporučil na začátek letadlo. Jsou to většinou adepti na letecký výcvik nebo čerství majitelé pilotního průkazu.

Rád bych zjistil, zda jsem vhodný adept na letecký výcvik. Je mi 51 let a celý život jsem se k létání nedostal. Sleduji váš blog a vidím, že je vše mnohem jednodušší než jsem si kdy myslel. Můžete mi poradit, kde v okolí Nymburka mohu absolvovat výcvik na ultralehkých letadlech?

Pokud je vaše destinace Praha, Nymburk, Poděbrady, ale také Stará Boleslav či Milovice a chcete si jen tak zalétat malým letadlem nebo absolvovat pilotní výcvik, pak vám chci představit leteckou školu Adventure Fly se sídlem na letišti v Mladé Boleslavi.

Když chcete dobře přistávat, je třeba si z toho udělat nejen rutinní záležitost, ale zároveň rituál. Pokud totiž přistávání pojmete jako radost a budete si jej užívat, nedáte šanci nervozitě a jiným mnohdy negativním doprovodným jevům.

Letadla tzv. STOL jsou letadla, která dokáží odstartovat na velmi krátké dráze a stejně tak na krátké dráze přistát. Skratka STOL znamená Short take off and landing.

Někdy člověk velice dlouho po něčem nebo po někom touží. Když objekt svého chtění zdolá, může být i rozčarován, protože si vše představoval zcela jinak. Dnes nepůjde o zdolávání něčího srdce, ale spíš místa, které jsem chtěl navštívit.

Když jsem se rozhodl pro létání na východním Slovensku, říkal jsem si, že nechci létat jen okolo komína, ale naopak, že chci ten nádherný kout přírody poznat od severu po jih a naopak.