Články

Česká asociace pilotek, z.s. srdečně zve nejen všechny pilotky, ale i letecké profesionálky či nadšenkyně, na 1. oficiální setkání žen, které pojí stejný zájem - vášeň pro létání.

V Plzni se také dočkáte v roce 2023 leteckých dnů a máte se opravdu na co těšit. Níže máte bližší informace.

Letecký den se v roce 2023 bude konat také na letišti u Hradce Králové. Letos připadá termín konání letecké show na sobotu 5. srpna 2023.

Když jsem uvažoval o koupi Tuláka XXL, byl jsem rozhodnutý, že na něm budu dělat výcvik, protože jde skutečně o velmi hodné letadlo. V praxi jsem však své rozhodnutí přehodnotil, protože i když můj Tuly je moc hodný, tak co se týče výkonu je poměrně divoch a nedovedu si jej představit v rukou žáka, který je aviatik začátečník, v případě,...

Létání

11.12.2023

Létání je možná nejstarším snem lidstva - snem, který zaměstnával již básníky antické mytologie, když se Ikaros jednou příliš přiblížil slunci a zaplatil za svou aroganci životem.

Když si s vámi sedne do kabiny vašeho letadla pasažér, nepřikládáte tomu většinou velkou váhu, jen se snažíte, aby vše proběhlo hladce a bezpečně. Někteří pasažéři však nechtěně v člověku vyvolají pocit větší zodpovědnosti, tedy spíš, aby si pilot neuřízl ostudu. A stejně tak to bylo u mne.

Podle oznámení ultralehkých letových asociací nesmějí němečtí piloti v této zemi létat na ultralehkých letadlech registrovaných v zahraničí.